Ieder van ons heeft geheime gedachten die niet worden geuit en zorgvuldig verborgen: afgunst voor de beste vriendin, woede over ouders, de wens om een ​​collega -reiziger te raken in een strakke metrostang. We verbergen ze soms zelfs voor onszelf. We doen alsof ze dat niet zijn. Maar ze drukken nog steeds hun stempel.

Het lijkt erop dat je misschien denkt aan iets schandelijks of in het geheim zou doen totdat niemand hoort en ziet wat hij niet wil toegeven, en dit kleinigheid zal het leven op geen enkele manier beïnvloeden. Maar dergelijke gedachten manifesteren zich noodzakelijkerwijs in acties, acties, relaties.

Het kind sluit zijn ogen met zijn

online apotheek belgie

handen en zegt: “Ik ben hier niet”. Hij gelooft eigenlijk dat hij niet langer op de plaats is die hij niet ziet. Maar zijn overtuiging heeft geen invloed op de perceptie van anderen die hem perfect zien.

Met gedachten hetzelfde: laat ze niet worden gezien, maar voor het grootste deel lezen mensen hoe we ons tot hen verhouden en hoe we onszelf waarnemen.

Alles geheim wordt duidelijk

Het is niet nodig om gedachten in woorden te maken, zodat ze merkbaar worden voor anderen. Dit alles wordt perfect in de wereld uitgezonden, zowel niet -verbaal: poses, gebaren, gezichtsuitdrukkingen, uitzicht en verbaal: woordenschat, toon, timbre en zelfs pauzeert tussen woorden. “Alles draait in dit universum, keert terug naar ons en lanceert cirkels op het water”.

Elke gedachte, elke twijfel, geheime actie, oplossing of gevoel – dit alles laat cirkels achter op het water van het onbewuste, die breder uiteenlopen, in eerste instantie degenen die in de buurt zijn, en dan degenen die een beetje verder zijn. Hoe meer en langer in één richting denkt, hoe breder de ruimte die ze zullen beïnvloeden.

Elke gedachte, het gevoel, en nog meer, de actie, zelfs geheim, laat in de psyche heel tastbare sporen achter die zich in de buitenwereld manifesteren en onthullen in interactie met anderen en in hun houding ten opzichte van jou.

Waarom gebeurt dit? Het feit is dat mensen een illusie hebben dat alles wat ze deden of dachten stiekem zonder getuige blijven en daarom als het ware als het ware was. Dat niemand een beledigde hond zag verwend door het boek van iemand anders. Niemand hoorde de woorden in het passeren in de loop, herkende niet jaloerse gedachten.

Maar er is altijd een getuige. Er is altijd iemand die zag, gehoord, wist. En deze man – jij zelf. Degene die de acties doet waarvoor het zich voor zichzelf schaamt, weet altijd wat hij doet. Degene wiens gedachten gevuld zijn met woede en wrok, weet altijd wat hij denkt, wat hij stiekem wil en gepassioneerd lusten. En het onbewuste idee van een persoon over zichzelf wordt gevormd, rekening houdend met al deze onopvallende, verborgen.

Maskers zullen niet helpen

Iedereen kent zichzelf, waar hij niet helemaal eerlijk is of niet gewaagd genoeg was, waar hij trilde, waar hij klein en jaloers was. En degenen die ons omringen, lezen ons idee van zichzelf, zoals het is, zonder censuur, en het wordt hen duidelijk, zij het onbewust wie in de buurt is.

Daarom verdelen we mensen in degenen met wie we willen zijn, communiceren, leren, lachen en degenen met wie je geen look of sociale netwerken wilt opnemen, die angst en verlangen veroorzaken om te omzeilen. We verdelen mensen in degenen die het meest geheim willen vertrouwen, en degenen die zelfs geen kleinigheidje zullen vertrouwen.

Voor degenen aan wie we sympathiek zijn, en degenen die walgelijk veroorzaken. Ja, je kunt een geavanceerde acteur zijn en vakkundig maskers dragen, maar flatteer jezelf niet. Het is onmogelijk om volledig te wennen aan de rol, op de een of andere manier, maar het lichaam zal al die reacties en gedachten die verborgen zijn onder het masker uiten. Gewoon een beetje minder scherp, maar nog steeds merkbaar genoeg zodat het onbewuste van de mensen rond is gekalibreerd en het bijbehorende label hangt.

Je bent toch bekend met degenen die verrast zijn: waarom mensen me zo slecht behandelen? Waarom niet vertrouwen, omdat ik zo respectabele en respectabele burger ben? Waarom niet verliefd worden, omdat ik knap, strakker, stijlvol gekleed en geestig ben? Waarom ze niet inhuren, omdat ik zo’n coole portfolio heb?

Geheime gedachten, zonden, die alleen hij, verraad van zichzelf of anderen weet, dit alles laat een afdruk achter op de houding van een persoon ten opzichte van zichzelf – en als gevolg daarvan op de houding van de mensen om hem heen. Natuurlijk kun je een narcistische psychopaat worden en stoppen met schaamte en schuldgevoelens voor al je acties. Dit is een grap, maar er zit een deel van de waarheid in.

Het interne beeld van ieder van ons wordt niet gevormd door gedachten en acties in de onze, maar onze houding ten opzichte van hen, onze beoordeling. Als het interne waardensysteem u in staat stelt een dakloze hond te schoppen en dit wordt niet als een slechte handeling beschouwd, dan zal de perceptie van zichzelf en het interne beeld niet lijden, het zal aantrekkelijk blijven. Dus voor anderen zal hij ook als aantrekkelijk worden uitgezonden.

Een triest ding, maar dit is zo: schaamteloos, harteloos, vreemd aan gewone menselijke moraliteit, psychopaten, daarom zijn ze zo aantrekkelijk. Hun innerlijke beeld is onberispelijk, ongeacht de monsterlijke daden die ze doen.

Hoe u het innerlijke beeld van uzelf kunt veranderen

Maar licht verslaat altijd de duisternis. Er is een manier om een ​​aantrekkelijk innerlijk beeld van zichzelf terug te geven, zelfs als het al op volgorde is verwend. Ten eerste moet je je schaduw accepteren. Het is erg belangrijk. Het is noodzakelijk. Je moet je schaduw accepteren om niet te stikken in een gevoel van schaamte voor wat je echt bent.

Zodat dat ondraaglijke pijn u niet interfereert om in het oog te kijken en het punt te zien waarop u nu bent. En het uitgangspunt al zien – het is gemakkelijker om een ​​oplossing voor het probleem te bouwen. Een lange keten van oorzaken en gevolgen leidt ons tot dit punt, waarop ieder van ons op dit moment is, en het is vanuit deze positie dat u moet leren stappen te ondernemen in de richting van de exit – nieuwe acties uitvoeren, nieuwe gedachten denken, voelen, voelen Nieuwe gevoelens, neem nieuwe beslissingen. Ga weg van de gebruikelijke sjablonen.

Posted in ! Zonder Kop